Witlof Vroeg Seizoen

Witlof rassen voor het vroeg seizoen

Onderstaand vindt u de witlof rassen en roodlof rassen die gebruikt kunnen worden in het vroege seizoen. Naast het standaard witlofras Atlas zijn Darling en Bingo belangrijke witlof rassen in dit segment. Princesse is een doorontwikkeling op Darling en het witlofras Mont Blanc is een oude vertrouwde die in beeld komt als onder folie gezaaid moet worden. Céralie is op dit moment het enige roodlof ras in onderstaande opsomming. Deze rassen hebben 130-150 groeidagen en kunnen afhankelijk van zaaidatum en groeiomstandigheden gerooid worden in de tweede helft van september of de eerste helft oktober. Deze witlof rassen dienen na het rooien nog enige tijd na te rijpen gedurende de koude opslag van de witlofpennen alvorens deze geforceerd kunnen worden. Het vroege roodlof ras Ceralie heeft daarentegen iets minder warmte nodig in de trek.

Witlof ras Mont Blanc

Witlofras Mont Blanc is geschikt voor de vroege witlof trek. Met Mont Blanc produceert u een berg klasse witlof in de vroege trekperiode tot en met januari. Wordt door specialisten zelfs met succes getrokken tot en met maart. Het witlof ras Mont Blanc is zeer geschikt voor kleinverpakking en levert lof van hoge kwaliteit. Het lof is puntig en strak gesloten. Verder heeft Mont Blanc een ongekend korte pit en een uitstekende houdbaarheid. De productie van deze Hoquet-hybride ligt vanzelfsprekend op een hoog niveau.

Ideaal voor folieteelt

Mont Blanc is een zeer uniforme vroege witlofhybride. Bovendien is Mont Blanc ongevoelig voor het herbicide Safari waardoor de onkruidbestrijding nauwelijks nog problemen hoeft op te leveren. Door zijn vroegheid is Mont Blanc ideaal voor de teelt onder acryl of folie.

  • Witlof MONT BLANC
  • Witlof MONT BLANC

Download hier de uitgebreide informatie over sulfonylurea resistentie

Kengetallen witlof ras Mont Blanc
TREKPERIODEDECEMBERJAN/FEB
Zaaiperiode *5-25 mei20 mei - 15 juni
Hoeveelheid zaden/ha270-300.000290-320.000
Optimum aantal planten/ha240-250.000250-260.000
Groeidagen130140
Rooiperiodeoktoberna 1 november
Bewaring pennen0,0 °C.0,0 / -1 °C.

Bovenstaande kengetallen zijn gebaseerd op gemiddelde Nederlandse omstandigheden. Deze kengetallen dienen te worden geïnterpreteerd als trends en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden en klimaatfactoren. De trekperiode of forceerperiode wordt uitgedrukt in “oogstmaanden van het lof”.
* De minimale etmaaltemperatuur om te zaaien bedraagt 12 °C. Vermijd nachtvorst!

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

USEFUL LINKS

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS