Witlof Midden Seizoen

Witlof rassen voor het midden seizoen

Onderstaand vindt u de witlof rassen die gebruikt kunnen worden in het midden seizoen. Déesse is een nieuw witlofras in dit segment. Hieronder kunt u daar meer over lezen. First Lady is een witlofras dat nog steeds aan de top staat als het gaat om kwaliteit in combinatie met een hoge productie en Fakir is nog steeds het ras voor het exclusieve topsegment. Tenslotte hebben we met Baccara een topper voor de biologische teelt en doet Amazone het erg goed als een herbicide resistentie gevraagd wordt. Al deze witlof rassen hebben 150-160 groeidagen. Zaaien onder gunstige omstandigheden na 15 mei en rooien in de tweede helft oktober of eerste helft november. Deze rassen kunnen afhankelijk van de worteleigenschappen na circa 6 weken koude opslag gebruikt worden voor forcering.

Witlof ras Nacre

Nacre (OK-8379) is bestemd voor de middenperiode vanaf februari tot in juli/augustus en misschien wel langer. Het ras toont op het veld meer groeikracht dan dat we zien bij Déesse. Nacre is ongevoelig voor herbiciden uit de sulfonyl-urea groep. Hierdoor kunnen deze herbiciden zelfs al in de kiemfase met een volle dosering behandeld worden waardoor de onkruidbestrijding betrouwbaarder wordt. Sulfonylurea herbiciden hebben een goede werking tegen onkruiden uit de groep van de composieten en de kruisbloemigen. De werking is zeer goed tegen veelvoorkomende onkruiden als kamille, knopkruid, klein kruiskruid, perzikkruid, kleefkruid, herderstasje en zwarte nachtschade.

Productief en korte pit

Nacre is het van het type Déesse maar de kroppen worden iets forser. De sluiting is prima en de bladeren zijn glanzend en goed doorlopend tot bovenin. De pit blijft relatief kort. Nacre is een productief ras met een vrij lang oogsttraject tot diep in de zomer. Met Nacre kan een groot deel van het forceerseizoen afgedekt worden.

  • Witlof FAKIR

Download hier de printversie van witlofras beschrijving Nacre.

Download hier de uitgebreide informatie over sulfonylurea resistentie

Kengetallen witlof ras Nacre
TREKPERIODEFEB/MRTAPR t/m JULI
Zaaiperiode *15 mei - 10 juni25 mei - 15 juni
Hoeveelheid zaden/ha290-310.000300-320.000
Optimum aantal planten/ha250-260.000250-270.000
Groeidagen160160
Rooiperiodena 20 oktoberna 1 november
Bewaring pennen0,0 / -1 °C.-1 °C.
Bovenstaande kengetallen zijn gebaseerd op gemiddelde Nederlandse omstandigheden. Deze kengetallen dienen te worden geïnterpreteerd als trends en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden en klimaatfactoren. De trekperiode of forceerperiode wordt uitgedrukt in “oogstmaanden van het lof”.
* De minimale etmaaltemperatuur om te zaaien bedraagt 12 °C. Vermijd nachtvorst!

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

USEFUL LINKS

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS