Witlof Midden Seizoen

Witlof rassen voor het midden seizoen

Onderstaand vindt u de witlof rassen die gebruikt kunnen worden in het midden seizoen. Déesse is een nieuw witlofras in dit segment. Hieronder kunt u daar meer over lezen. First Lady is een witlofras dat nog steeds aan de top staat als het gaat om kwaliteit in combinatie met een hoge productie en Fakir is nog steeds het ras voor het exclusieve topsegment. Tenslotte hebben we met Baccara een topper voor de biologische teelt en doet Amazone het erg goed als een herbicide resistentie gevraagd wordt. Al deze witlof rassen hebben 150-160 groeidagen. Zaaien onder gunstige omstandigheden na 15 mei en rooien in de tweede helft oktober of eerste helft november. Deze rassen kunnen afhankelijk van de worteleigenschappen na circa 6 weken koude opslag gebruikt worden voor forcering.

Witlof ras First Lady

Met First Lady (OK-356) introduceert Chicosem een paradepaardje binnen de huidige generatie witlofrassen van Hoquet. First Lady is een witlofras met een aantal zeer positieve eigenschappen. Het ras is niet alleen zeer productief maar is daarnaast ook kwalitatief een topper: First Lady heeft een zeer goede houdbaarheid en een optimale sortering met mooi puntig en buikig lof. In de veldfase levert First Lady een hoge en uniforme wortelproductie.

Hoge lofproductie

Een unieke eigenschap van First Lady in de trek is de korte pit. Het hoge productie potentieel van de wortel maakt het mogelijk om in de trekfase met een minder rijk bemestingsschema te werken zonder dat de lofproductie daar onder lijdt. Het voordeel is een besparing op meststoffen en een sterker eindproduct met betere houdbaarheidseigenschappen. First Lady is door deze positieve eigenschappen het betrouwbare alternatief in een substantieel deel van het trekseizoen, van februari tot diep in de zomer.

  • Witlof Fist Lady
  • Witlof Fist Lady

Download hier de printversie van witlofras beschrijving First Lady F1.

Kengetallen witlof ras First Lady
TREKPERIODEMRT t/m MEIJUNI t/m AUGUSTUS
Zaaiperiode *20 mei - 5 juni25 mei - 10 juni
Hoeveelheid zaden/ha300-320.000310-330.000
Optimum aantal planten/ha250-260.000260-270.000
Groeidagen160165
Rooiperiodena 1 novemberna 15 november
Bewaring pennen-1 °C.-1 °C.

Bovenstaande kengetallen zijn gebaseerd op gemiddelde Nederlandse omstandigheden. Deze kengetallen dienen te worden geïnterpreteerd als trends en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden en klimaatfactoren. De trekperiode of forceerperiode wordt uitgedrukt in “oogstmaanden van het lof”.
* De minimale etmaaltemperatuur om te zaaien bedraagt 12 °C. Vermijd nachtvorst!

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

USEFUL LINKS

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS