Witlof Midden Seizoen

Witlof rassen voor het midden seizoen

Onderstaand vindt u de witlof rassen die gebruikt kunnen worden in het midden seizoen. Déesse is een nieuw witlofras in dit segment. Hieronder kunt u daar meer over lezen. First Lady is een witlofras dat nog steeds aan de top staat als het gaat om kwaliteit in combinatie met een hoge productie en Fakir is nog steeds het ras voor het exclusieve topsegment. Tenslotte hebben we met Baccara een topper voor de biologische teelt en doet Amazone het erg goed als een herbicide resistentie gevraagd wordt. Al deze witlof rassen hebben 150-160 groeidagen. Zaaien onder gunstige omstandigheden na 15 mei en rooien in de tweede helft oktober of eerste helft november. Deze rassen kunnen afhankelijk van de worteleigenschappen na circa 6 weken koude opslag gebruikt worden voor forcering.

Witlof ras Déesse

Witlofras Déesse (spreek uit als DS) is een nieuw ras voor het midden seizoen. Déesse (OK-8378) is een witlofras met een goede kropvorm en een korte pit. De kroppen zijn glanzend, vast en puntig. De bladeren van de krop groeien goed mee tot in de punt. We zien dan ook een zeer mooi product als het geoogst is.

Zeer uniform en safari resistent

Déesse is een zeer uniforme hybride. Op het veld is de ongevoeligheid voor sulfonylurea herbiciden (o.a. Safari) een extra voordeel in de pennenteelt. Safari maakt de onkruidbestrijding betrouwbaarder omdat bij safaritolerante rassen zelfs in de opkomst- en kiembladfase de volle dosering gebruikt kan worden. Safari heeft een goede werking tegen probleemonkruiden uit de familie van de composieten zoals kamille, knopkruid en kruiskruid, maar heeft ook een goede werking tegen een aantal andere onkruiden.

 

  • Witlof Déesse
  • Witlof Déesse
  • Witlof Déesse

Download hier de printversie van witlofras beschrijving Déesse F1.

Download hier de uitgebreide informatie over sulfonylurea resistentie

Kengetallen witlof ras Déesse
TREKPERIODEJAN/FEBMRT t/m JUNI
Zaaiperiode *mei20 mei - 10 juni
Hoeveelheid zaden/ha280-310.000300-330.000
Optimum aantal planten/ha250-260.000260-270.000
Groeidagen160160
Rooiperiodena 15 oktoberna 1 november
Bewaring pennen0,0 / -1 °C.-1 °C.

Bovenstaande kengetallen zijn gebaseerd op gemiddelde Nederlandse omstandigheden. Deze kengetallen dienen te worden geïnterpreteerd als trends en zijn afhankelijk van lokale omstandigheden en klimaatfactoren. De trekperiode of forceerperiode wordt uitgedrukt in “oogstmaanden van het lof”.
* De minimale etmaaltemperatuur om te zaaien bedraagt 12 °C. Vermijd nachtvorst!

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

USEFUL LINKS

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS

Chicosem maakt deel uit van de Chico-groep. Chicosem levert witlof zaden aan professionele witlof telers over de gehele wereld.

CONTACT DETAILS

    Julianastraat 4A
6065AM Montfort
   +31 (0) 475 549 004
   info@chicosem.nl
   Kvk: 14098765

PARTNERS