Chicosem

Sweet Lady, actualiteiten 06-03-2018

De eesrte resultaten in 2018 zijn al achter de rug. In Frankrijk was begin februari al een prima resultaat te zien met niet-ingevroren pennen. De eerste ervaringen van 2018 (einde januari/begin februari) in Nederland toonden toen nog vrij onrijp. Dit heeft alles te maken met de wijze van bewaring van de witlofpennen. In Frankrijk gaan deze partijen doorgaans niet onder "nul" waardoor de wortels in de koeling sneller doorrijpen.

Toch zien we ook in Nederland in de maand februari de rijpheid al verder toenemen. In diverse proeftrekken van einde februari/ begin maart zijn nu resultaten te zien die wezenlijk rijper tonen. Deze partijen zijn nog steeds jong maar geven al een goede vulling (klik op de laatste 2 foto's). De komende weken zullen nog veel meer partijen en partijtjes worden opgezet voor uitlopende proeven, zowel individueel als voor trekkersgroepen. Zowel in Nederland als in Belgie, Frankrijk en Duitsland zullen de komende maand trekresultaten beschikbaar komen die kunnen helpen bij de uiteindelijke rassenkeuze. Wij houden u op de hoogte. Als volger van @ChicosemBV op Twitter ontvangt u de laatste actualiteiten het eerste.

Zie ook de uitgebreide rasbeschrijving van Sweet Lady.

Van Sweet Lady is ruim zaad beschikbaar. Een tijdige bestelling wordt echter aanbevolen om er zeker van te zijn dat de gewenste zaadvorm (bijvoorbeeld minipillen) beschikbaar zijn.