Chicosem

Sweet Lady, actualiteiten 20-03-2018

Vorige week hebben een tweetal rassenproeven plaatsgevonden waar Sweet Lady prominent in vertegenwoordigd was. De eerste trekproef betrof een vergelijking van Sweet Lady partijen van verschillende herkomsten. Ruim 10 verschillende herkomsten Sweet Lady stonden in één proef bij elkaar. De proef was georganiseerd door TTW. Het algemene oordeel was dat  Sweet Lady van praktisch alle herkomsten goed voldeed. Er was enig verschil in rijpheid van verschillende partijen wat mogelijk is terug te voeren op het aantal groeidagen en de N-inhoud. Hiernaast ziet u een aantal foto's van deze proef.

In dezelfde week was er ook een rassenproef in Duitsland. In deze rassenproef met Fakir, Vintor, First Lady, Topscore en Flexine was ook Sweet Lady opgenomen en een nieuw Hoquet ras voor laat, Absolue. Sweet Lady viel in deze proef op door zijn goede vulling en korte pit. Het lof was glad en vast en leek al redelijk optimaal in zijn treklperiode te zitten. Dit lijkt ook niet vreemd omdat beide partijen ruim 180 groeidagen hadden en een zeer goede stikstof inhoud (1200 en 1580). Ook van deze proef ziet u hiernaast enkele foto's.

Het nieuwe ras Absolue (Safari-tolerant) kwam ook goed naar voren in de Duoitse rassenproef met een wat langer loftype. Absolue en VIntor hadden een wat langere pit dan Sweet Lady. 

Het aantal observeringen van Sweet Lady neemt elke week verder toe. Opvallend is dat er tot nu toe eigenlijk nog geen missers zijn waargenomen en dat is een zeer belangrijke constatering. De waarde van een ras wordt immers niet bepaald door de beste resultaten van zo'n ras maar juist door het aantal en de ernst van eventuele missers. Het vermoeden wordt dus verder versterkt dat we met Sweet Lady met een makkelijk stuurbaar, weinig ziektegevoelig ras te maken hebben en een bedrijfszeker alternatief voor de zomer.

Als volger van @ChicosemBV op Twitter ontvangt u de laatste actualiteiten het eerste.

Zie ook de uitgebreide rasbeschrijving van Sweet Lady.

Van Sweet Lady is ruim maar niet onbeperkt zaad beschikbaar. Een tijdige bestelling wordt aanbevolen!