Chicosem





Witlof uit de wok met ham, kaas en banaan

 

Witlof uit de wok met ham, kaas en banaan
Ingredienten
3 struikjes witlof
3 bosuitjes
1 banaan
2 eetlepels citroensap
100 gram belegen kaas
150 gram macaroni
zout
2 eetlepels olijfolie
100 gram hamreepjes
4 eetlepels pikante tacosaus
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Haal de witlofblaadjes los en snijd ze in lange smalle repen.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 3-4 cm en snijd ook die in lange smalle repen.
Snijd de banaan in schuine plakjes en leg ze in wat water met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.
Snijd de kaas in smalle reepjes, ter grootte van de hamreepjes.
Bereiding:
Strooi de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar (koelverse penne rigatte in 4 minuten, gedroogde penne rigatte in 11 minuten).
Verhit een wok droog voor. Schenk hierin langs de rand de olie. Schep de witlof en bosui in de wok en roerbak op halfhoog vuur 3 minuten. Schep de hamreepjes erbij en roerbak 2 minuten. 
Laat de banaanplakjes uitlekken.
Giet 1 dl pastawater in een kommetje, stort de pasta in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken.
Schep de banaanplakjes, pasta, tacosaus en eventueel wat pastakookwater bij de groenten in de wok en roerbak op laag vuur nog 2 minuten. Schep op het laatst de kaasreepjes erdoor en serveer direct.
Soort maaltijd: hoofdmaaltijd
Bereidingstijd: 20-30 minuten

 

Ingredienten

 

  • 3 struikjes witlof
  • 3 bosuitjes
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram belegen kaas
  • 150 gram macaronizout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram hamreepjes
  • 4 eetlepels pikante tacosaus

 

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.Haal de witlofblaadjes los en snijd ze in lange smalle repen.Snijd de bosuitjes in stukjes van 3-4 cm en snijd ook die in lange smalle repen.Snijd de banaan in schuine plakjes en leg ze in wat water met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.Snijd de kaas in smalle reepjes, ter grootte van de hamreepjes.

Bereiding

Strooi de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar (koelverse penne rigatte in 4 minuten, gedroogde penne rigatte in 11 minuten).

Verhit een wok droog voor. Schenk hierin langs de rand de olie. Schep de witlof en bosui in de wok en roerbak op halfhoog vuur 3 minuten. Schep de hamreepjes erbij en roerbak 2 minuten. Laat de banaanplakjes uitlekken.

Giet 1 dl pastawater in een kommetje, stort de pasta in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken.

Schep de banaanplakjes, pasta, tacosaus en eventueel wat pastakookwater bij de groenten in de wok en roerbak op laag vuur nog 2 minuten. Schep op het laatst de kaasreepjes erdoor en serveer direct.

Soort maaltijd: hoofdmaaltijd
Bereidingstijd: 20-30 minuten


witlof-wok-ham-kaas.jpg

Nieuws-archief